Anmeldelser

Anmeldelse af arrangement med Bente Fisker d. 9 februar 2017.

Torsdag d. 9 februar præsenterede Bente Fisker Trampolinen (også kaldet Rebounderen) for Motionscafeens ca. 20 gæster og frivillige.

Da Bente også er alternativ behandler, fik vi, som optakt til den fysiske præsentation af trampolinen, et indblik i de behandlingsmetoder hun kan tilbyde, nemlig zoneterapi og kinesiologi.

Da vi tidligere har haft Malene Iskov til et arrangement, var det muligt for os at drage sammenligninger med Diætisternes vinkler på hvad der er sundt og den alternative behandlers anbefalinger.

Der skal også gerne være en sammenhæng, for det er mennesket i den samme verden, og anbefalinger om hvilken kost det er godt at putte i munden, i et land, hvor det ikke er mad vi mangler.

Bente Fiskers foredrag  var informerende, på en jordbunden og ærlig facon.

Hvad er vigtigt for os som kræftramte eller pårørende?

Kroppen har brug for væske, næring, søvn og hvile, motion og luft, som er værd at indånde.

Syre/ base balancen er vigtig, og er syrebalancen for dominerende, er det direkte skadeligt

Glæde, at holde af og blive holdt af, er vigtigt for et godt menneskeliv.

Musik, dans, hop og spring er ikke noget, vi kan få for meget af, og det ledte over til præsentationen af Trampolinen.

Rebounderen hedder den også, da den er opfundet i USA på NASA, hvor den bruges til genoptræning af astronauter, når de vender tilbage efter lang tid i vægtløs tilstand og skal have musklerne i gang igen.

Alle, der havde lyst og mod, fik prøvet trampolinen, og nervøsiteten for at vippe af blev fejet af banen, især på den trampolin, hvor der var en støttebøjle at holde fast i, mens der blev hoppet.

Resultater har vist, at 10 minutters træning, med forskellige bevægelser indlagt, kan gavne ligeså meget som op mod 2 timers træning på fitness maskiner.

Den er skånsom mod leddene, da påvirkningerne af selv små hop på trampolinen fordeles til hele kroppen, og samtidig øges kalorieforbrændingen.

Et par gode timer hvor der blev sat fokus på sammenhængen  mellem bevægelse og heling.

SMÅ HOP PÅ STEDET KAN HAVE STOR VÆRDI.

Overvejelser: Motionscafeen kan måske godt have gavn af trampolinen i motions-sammenhænge.

Dog skal alle sikkerhedsudfordringer overvejes, og muligheden for at få råd og vejledning fra Bente Fisker aftales. Endvidere skal den kunne låses inde i Sundhedshuset i Vojens

Frivillig i Motionscafeen Ingrid Aa. Thomsen

 


Anmeldelse af arrangement med Malene Iskov torsdag d. 17-11-2016.

 

HAR KOSTEN BETYDNING FOR DIT HELBRED?

Torsdag d. 17. november 2016 deltog 29 cafegæster i arrangementet med Malene Iskov.

En manglende enighed om starttidspunktet gjorde det muligt at tage hul på hvidvinen, inden Malene hæsblæsende dukkede op med den gode mad og et godt humør.

Derefter tog det ikke lang tid at komme i gang med at få budskabet ud over rampen.

Mad er vigtigt, selv fedt er vigtigt, det skal bare være det rigtige fedt, eksempelvis fra mandler,  nødder, avocado og vegetabilsk olie, men alt med måde.
Fedt er effektiv næring fordi det indeholder flere kalorier end protein og kulhydrat og derfor er fedtet en god optankning. Fedt indholdet i kosten skal øges, når appetitten er dårlig.
Fedt er således vigtigt, at få ekstra af, ved dårlig appetit, hvilket en del af cafegæsterne har været ude for.

Proteiner er også vigtigt, at få nok af, men er sjældent et problem, men hvis man ikke er den store kødspiser, så er det noget man skal være opmærksom på. Forskellige nye råvarer som eksempelvis Quinua og hvide bønner blev omtalt som meget gode tilsætninger i salat og forskelligt brød. Det er gode proteinkilder. Mælk og surmælksprodukterne blev her også nævnt som vigtige råvarer. Skyr og hytteost er de mælkeprodukter, der har højst proteinindhold.

Maden skal smage af noget, og derfor er krydderier også vigtigt.
Olie-eddikemarinader er gode til at give salaten smag og i valget af ingredienser er det godt at komme omkring alle smagssanserne med surt, sødt, salt og bittert.

Sukker blev omtalt som krydderi. Lidt kan krydre og give smag og hvis bare vi holder sukker som et krydderi, så er det ikke noget problem. Det er ok med lidt sukker på havregrynene, da havregrynene giver en god basis, men et endnu bedre valg vil være havregryn med rosiner, da rosinerne i modsætning til sukker bidrager med vitaminer og mineraler.

En lækker dessert med et lille stykke chokoladekage til hindbærfromage med skyr i, viste sig for kagens vedkommende at være bagt med dadler og sorte bønner som grundsubstansen. UHM…

Spørgsmål fra deltagerne blev besvaret og godt belyst, og retterne, der blev serveret undervejs, smagte fantastisk, og mættede, selv om det for en del ikke synede af meget til et hovedmåltid.

Der blev udleveret diverse anbefalinger på papir fra LANDBRUG OG FØDEVARER, som også henviser til www.voresmad.dk, og den lokale kålvirksomhed, SØNDERJYSK KÅL, som Malene Iskov som diætist har et samarbejde med, når der udarbejdes opskriftshefter.

Desuden findes  opskrifterne på de fleste af de retter Malene serverede for os, på  hjemmesiden  www.diaetist-iskov.dk., så der er mulighed for at lave retterne i vore egne køkkener.

Alt i alt en god aften med et godt fremmøde.

Ingrid –  Frivillig i Motionscafeen

 


Anmeldelse af foredraget i Motionscaféen torsdag d. 13-10-2016.

30 personer kom og hørte foredraget med sygeplejerske og uddannet Metakognitiv terapeut Bente Bendix torsdag aften i Motionscaféen i Vojens.

Hun brugte meget engageret næsten 2 timer til at beskrive, hvad der holder angsten vedlige, og hvilke metoder en ny terapiform, Metakognitiv terapi, kan hjælpe mennesker med angst til et bedre liv.

Terapiformen er nyudviklet med gode resultater og videnskabelige beviser, der fortæller at den virker på en høj procent af dem, der gennemgår terapien.  Iflg. Bente Bendix  85%

Mange af deltagerne udtalte sig meget tilfredse med foredraget, og det er glædeligt.

Dog….

Netop dem der kommer i Motionscaféen har oplevet både frygten for, hvad der kan ske, når man får kræft og angst, men måske mest frygt, for angsten kan jo fuldstændig lamme én, og det har cafémotionisterne generelt ikke tid til.

De skal videre i deres kræftforløb med både tilbagefald, nye behandlingsformer indenfor det almindelige behandlersystem,  god appetit på det alternative, og ikke mindst vilje til at leve livet.

Det der opleves i cafeen, er ikke angst og fastlåsthed, men gåpåmod og samarbejdsvilje med det system, der står til rådighed for kræftramte, dog med en god kritisk sans og ønske om at blive hørt som patient, og pårørende.

De metoder, som Bente Bendix beskrev i aftes i foredraget,  til at bekæmpe angsten,  kan bruges af alle der vil ha styr på tankemylder, grublerier og bekymringer.

Der blev udleveret nogen enkle materialer, som kan kopieres, med foredragsholderens telefonnr.

Bente Bendix er sygeplejerske og uddannet Metakognitiv terapeut.

Søg på Metakognitiv terapi , for mere viden om hvem og hvor der findes behandlere, og hvilke andre lidelser der også kan behandles via Metakognitiv Terapi.

Ingrid – Frivillig i Motionscefeen